[...] elementem naszej diety. Niestety miałeś rację. Dieta bazować powinna na jak najmniej przetworzonym pożywieniu. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżnić można: - mięso (wieprzowina, wołowina, drób), - podroby (żołądki, serca, wątróbka), - ryby (świeżę lub mrożone), - nabiał, - odżywki białkowe. Niestety przetwory mięsne, do których zaliczyć [...]
[...] diecie wynosi około 2 g/kg masy ciała. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżniamy: - ryby (wszystkie świeżę i mrożone ryby, które nie pochodzą z hodowli), - mięsa (wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, cielęcina), - nabiał (serek wiejski, twaróg, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jaja (kurze, kacze, przepiórcze, strusie), - [...]
[...] tak bardzo ważne jest to, aby dostarczyć odpowiednią ilość białka w diecie. Zalecenia mówią o 2 g/kg masy ciała, a dostarczyć je warto z następujących źródeł: - mięsa (drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna), - ryby (świeże lub mrożone, z wyjątkiem hodowlanych), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, mleczne napoje fermentowane), - jajka [...]
[...] przez Ciebie 230 g to zdecydowanie zbyt dużo. Jeżeli chcesz, aby dieta była ekonomiczna, warto uwzględnić w niej takie źródła białka, jak: wątróbka, serca, żołądki, udka, wieprzowina, jaja, nabiał. Unikanie nabiału bez powodu jest mało sensowne, więc jak najbardziej warto do również dodać: [...]
Witam, Przez dłuższy czas byłem na diecie high carb, na której w okresie ok 2,5 miesięcy waga wzrosła z 78 do 86. Diecie tej towarzyszyło ciągle wzdęty brzuch, spadki i wzrosty energii i nierzadko problemy natury gastrycznej, łagodnie to ujmując %-) Fakty są takie, że mój % bf znacznie wzrósł - do 23% :-( Postanowiłem coś z tym zrobić i [...]
[...] Raczej zalecenia mówią o podobnej ilości jak w czasie budowy masy. Wśród najważniejszych źródeł białka, które warto wprowadzać do swoich posiłków, zaliczamy: - mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, podroby, dziczyzna, cielęcina), - ryby (różnego rodzaju, najlepiej świeże lub mrożone, niekoniecznie hodowlane), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, [...]
[...] Mamy wówczas większość pewność, że wiemy co zjadamy. Produkty nieprzetworzone mają także więcej wartości odżywczych. Źródła białka – mięso (chude i tłuste, drób, wieprzowina, wołowina itp.), ryby, jaja, nabiał, strączki (jeśli dobrze tolerujemy) Źródła węglowodanów – ryż i kasze (różne rodzaje), płatki owsiane, ziemniaki, bataty, [...]
[...] ciała. Istotna jest nie tylko jego ilość, ale również jakość. Dlatego też warto poznać najlepsze źródła białka, na których warto bazować w naszej diecie, a są to: - mięsa (wieprzowina, drób, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - podroby (wątróbka, serca, żołądki), - ryby (wszystkie ryby niehodowlane, najlepiej świeże lub mrożone filety), - jaja, - [...]
[...] proporcji białek, tłuszczy i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / [...]
[...] diety Low Carb mogą być finanse, ze względu na ilość tłuszczu i białka, które powinno się czerpać z produktów dobrej jakości, takich jak tłuste ryby, dobrej jakości wieprzowina, wołowina, orzechy itp niestety te rzeczy w większości nie należą do tanich. Jeżeli chodzi o skutki uboczne związane ze zdrowiem – jeżeli dobrze przygotujemy się [...]
[...] swojego celu (redukcji/masy/jakiegokolwiek) U mnie rozkłada się to tak: - mięso głównie z lidla (boczek z wędzarni inter marche, albo z lokalnego sklepu) - zazwyczaj wieprzowina (szynka, schab, rzadziej karczek), czasem kura (głównie filety z piersi, a czasem cała; sporadycznie wątróbka), a ryba od święta (ja tam lubię śledzie, czy [...]
[...] ile mi zostało, to wiem!) i nic nie czuję). W diecie założenia mam takie: - mało węgli - tak do 100g - białko - też nie jakoś specjalnie dużo - do 100g (jaja, kurak, wieprzowina, twaróg/serek wiejski przycinam do minimum) - tłuszcze - podzielone zdania są... nasycone jeść/nie jeść.. Nie boję się tłuszczu, ale nie dowalam na siłę (jak to [...]
[...] 4 posilek przed treningiem ok 30-60minut, ok 200kcal owoce mix 5 posilek zaraz po treningu, ok 70kcal tunczyk w wodzie z puszki, 70gr 6 posilek po treningu, ok 420kcal wieprzowina 100gr + makaron 80gr + warzywo male 7 posilek na godzine przed snem, ok 370kcal twarog poltlusty 200gr + jogurt nat. 2% 100ml + warzywa rzodkiew, szczypior [...]
[...] i głowa - na galaretę mięsną; krezki, ozór i serce; wołowina: część krzyżowa, pręga, górnica, mostek, łata - na sztukę mięsa; nogi na galaretę mięsną; flaki, serce i ozór; wieprzowina: boczek, żeberka, golonka - do gotowania; nogi - na galaretę; ozory; baranina i dziczyzna: lopatka, łata, kark, żeberka - na potrawkę i do gotowania w jarzynach; [...]
Witam.Panie Morales_37 prosil bym o ocenienie mojej diety i o odpowiedz na ponizsze pytanka.Z gory pozdrawiam 1. ok 10.00 -4 jaja -20g orzechow wloskich -Tran -Tabletka maxwit z witaminami -Pomidor/Ogorek 2. ok 12.30 -Tunczyk puszka -10ml oliwy z oliwek -Cebula/Ogorek/Kukurydza 3. ok 15.00 -Cycek persi z kurczaka/wolowina/Wieprzowina/ smazone/na [...]
Witam Mam taka prośbę jest tu dużo tematów na temat diety tylko że wszędzie jest podane gotowe składniki np: jajka mleko itp. a mi właśnie chodzi o to aby mi ktoś napisał czego mam dużo jeść a czego raczej unikać np: czy lepiej kurczak czy wieprzowina czy dużo białka czy czegoś innego...? Chodzi mi o dietę na przybranie masy. Z góry dzięki!
[...] własnego ciała ok. 4 razy w tygodniu a w przerwach staramy się biegać lub chodzić na basen. Nasza dotychczasowa dieta składa się z dużej ilości owoców i warzyw + drób, ryby, wieprzowina oczywiście z dodatkiem kasz lub ryżu. Nie jesteśmy zbyt zadowoleni naszym dotychczasowym przyrostem masy i zastanawiamy się nad zakupem odżywki białkowej. Czy [...]